Hatay'da hangi ayda hangi sebzenin ekilmesi gerektiği, iklim koşullarına ve sebze türüne göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak Türkiye'de sebze ekim zamanları şu şekildedir: Ocak ve Şubat: Ispanak, marul, havuç, kereviz, pırasa, bezelye. Mart: Domates, biber, patlıcan, salatalık, mısır, maydanoz. Nisan: Kabak, fasulye, roka, karnabahar, çilek. Mayıs: Fasulye, mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli. Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, brokoli, dereotu, roka. Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, roka. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka. Eylül: Bakla, kekik, biberiye, maydanoz, lavanta. Ekim: Dereotu, bakla, havuç, turp, soğan, marul, ıspanak. Kasım: Sarımsak, bezelye, lahana, brokoli. Aralık: Marul, ıspanak, kereviz, pırasa. Bu bilgiler, genel bir rehber niteliğindedir. Yerel koşullar ve hava durumu da ekim zamanlarını etkileyebilir.