Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlama sırasında suyun dökülmesinin birkaç nedeni vardır:
- Besin kaybı: Haşlama suyu, çözünmüş besin maddeleri içerir ve bu maddelerin bir kısmı suya geçer 25. Bu nedenle, suyun dökülmesi bazı vitamin ve minerallerin kaybına yol açabilir 2.
- Gaz oluşumu: Kuru fasulye gibi bazı gıdaların içerdiği oligosakaritler, sindirim sırasında gaz oluşumuna neden olabilir 2. Haşlama suyu, bu maddelerin bir kısmını içerdiği için, bazı kişiler gaz problemlerini azaltmak amacıyla suyu dökmeyi tercih eder 2.
- Tat ve aroma: Haşlama suyu, istenmeyen tat ve aromalar taşıyabilir ve bu nedenle daha doğal ve temiz bir tat elde etmek için dökülür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: