Haşlama eti en güzel şekilde haşlamak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Et Seçimi: Büyük parça ve az yağlı etler tercih edilmelidir 2.
- Su Miktarı: Etlerin en az 3-4 parmak kadar üzerinde su eklenmelidir 2.
- İlk Köpüğün Alınması: Etleri kaynattıktan sonra çıkan köpüğü kevgirle alıp atmak gerekir 24.
- Sebzelerin Eklenmesi: Et pişmeye yakın arpacık soğan, havuç, kereviz ve patates gibi sebzeler eklenmelidir 2.
- Tuz ve Aromatik Malzemeler: Et pişerken tuz ve yarım limon suyu eklenebilir, ayrıca defne yaprağı, tane karabiber ve maydanoz sapı gibi aromatik malzemeler kullanılabilir 24.
- Pişirme Süresi: Dana eti 1,5-2 saat, kuzu eti ise 1-1,5 saat arasında pişirilmelidir 4.
- Dinlendirme: Pişen et, en az 1 saat dinlendirildikten sonra servis edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: