Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alkali yiyecek ve içeceklerden bazıları şunlardır:
- Meyveler 135. Elma, kayısı, avokado, muz, kavun, kiraz, incir, üzüm, greyfurt, şeftali, armut, ananas, mandalina, tropikal meyveler, karpuz 135.
- Sebzeler 135. Pancar, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç, patates, karnabahar, kereviz, pazı, kara lahana, salatalık, sarımsak, patlıcan, alabaş, marul, mantarlar, kuşkonmaz, karahindiba, soğanlar, kabak 135.
- Protein kaynakları 34. Peynir altı suyu proteini, yoğurt, badem, kestane, kabak çekirdeği, ay çekirdeği, filizlenmiş tohumlar, fındık 34.
- Diğer gıdalar 35. Elma sirkesi, arı poleni, probiyotikler, sebze suları, maden suyu, pekmez 35.
Alkali beslenme modelinde, kırmızı et, kümes hayvanları, balık türleri, rafine şeker, işlenmiş ve paketli gıdalar, konserve ürünler, yüksek protein içerikli gıdalar, şekerli ve gazlı içecekler gibi yüksek asit oranına sahip yiyeceklerin tüketilmesi önerilmez 134.
Alkali beslenme modeline başlamadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: