Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı su balıklarından bazılarının güzel olduğu düşünülen tatları şu şekildedir:
- Aterina 4. Oldukça yumuşak bir iskelete sahip olan aterina balığı, kafası ve kuyruğu ile birlikte yutulabilir 4.
- Sultan alabalık 4. Türkiye'de çiftliklerde üretilen levrek kadar yaygın olan alabalık, Anadolu'da balığı seven insanların ucuza temin edebileceği bir protein kaynağıdır 4.
- Yayın 4. Tatlı su balıklarının en büyüğü olan yayın, yassı, geniş kafası ve küçük gözleri ile üst çenesinde iki uzun, alt çenesinde dört kısa bıyığa sahiptir 4.
- Sudak 4. Neredeyse deniz levreğini aratmayacak bir lezzete sahip olan sudak, tava, ızgara, fırında sebzelerle birlikte pişirildiğinde güzel sonuç verir 4.
- İnci kefali 5. Van’daki inci kefali, beyaz etli olması ile dikkat çeker 5.
Balıkların tatları, pişirme yöntemlerine ve kullanılan baharatlara bağlı olarak değişebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: