Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katkı maddesi içermeyen sucuklar, genellikle doğal fermente sucuklar olarak adlandırılır 45. Bu tür sucukların bazı özellikleri:
- Et oranı: Sucuk etiketinde et oranının en az %80 olması gerekir 45.
- Katkı maddeleri: Koruyucu madde, nitrit ve nitrat gibi katkı maddeleri minimum seviyede olmalıdır 45.
- Üretim yöntemi: Sucuk, doğal fermantasyon süreciyle olgunlaşmış olmalıdır 45.
- Ambalaj bilgileri: Ambalaj üzerinde üretim ve son kullanma tarihleri, Tarım ve Orman Bakanlığı onayı, TSE ve helal sertifikası bulunmalıdır 5.
Güvenilir ve tanınmış markalardan alışveriş yapmak, katkısız sucuk seçiminde yardımcı olabilir 5.
Bazı doğal ve katkısız sucuk üreten markalar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: