Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında hamsi tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları:
Malzemeler:
- 1 kg hamsi 13;
- 3 adet piyazlık doğranmış soğan 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- 1 adet limon 1;
- 2 avuç kurutulmuş domates 1;
- 2 yemek kaşığı kapari 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1/2 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Hamsileri yıkamadan önce, balığı yıkayacağınız kabın içerisine su ile birlikte 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi koyarak balıkları içerisine aktarın ve 10 dakika bekletin 1.
- Daha sonra balıkları ayıklayıp temiz bir su dolu kaba koyarak yıkayın ve süzgece alın 13.
- İnce doğranmış maydanoz, piyazlık soğan, kapari, kurutulmuş domates, tuz ve zeytinyağını balıklarla harmanlayın 1.
- Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine aktarın ve üzerine limon dilimlerini yerleştirin 13.
- Önceden 180 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında pişirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: