Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haçapuri hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 1;
- 1 paket kuru maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 4-5 su bardağı un (aldığı kadar) 1.
Yapılışı:
- Ilık süt, kuru maya, zeytinyağı ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın 1.
- Unu ve tuzu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya başlayın 1.
- Hamur sertleşmeye başladığında tezgaha alın ve 4-5 dakika boyunca yoğurun 1.
- Ele yapışmayacak yumuşak kıvamda bir hamur olana dek aldığı kadar un ekleyin 1.
- Yoğurduğunuz hamuru yoğurma kabının içine yerleştirin, üzerini streç filmle ya da bir havluyla kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
Haçapuri hamurunun yapımında farklı tarifler de kullanılabilir, örneğin nefisyemektarifleri.com sitesinde yarım çay bardağı süt, 3’te 1 çay bardağı su, 50 gr oda sıcaklığında tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz ile yapılan bir tarif bulunmaktadır 2.
Haçapuri hamurunun yapımında kullanılan malzemeler ve yapılış şekli, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: