Buradasın
Güvecin içine bütün tavuk nasıl konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güvecin içine bütün tavuk şu şekilde konur:
- Tavuğu parçalara ayırma: Bütün tavuğu iki parmak kalınlığında parçalara ayırın 5.
- Taban hazırlığı: Güveç kabının en altına halka halka doğranmış domates ve soğan yerleştirin 2.
- Tavuk yerleştirme: Bir sıra tavuk yerleştirin. Tavukların üzerine az tuz, karabiber, kekik ve biberiye serpin 2.
- Katmanlama: Aynı işlemi, tavuklar bitene kadar tekrarlayın; ancak en üstte domates kalacak şekilde sıralayın 2.
- Sıvılar ve pişirme: Su ve zeytinyağını ekleyip güveç kabının üstünü kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Son 30-40 dakika güvecin üzerini açarak pişirin 2.
Alternatif olarak, tavuğu tütsüleyip porsiyonluk parçalara ayırarak da güvece koyabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: