Buradasın
Güvecin içine bütün tavuk nasıl konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güvecin içine bütün tavuğu koymak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeleri Hazırlayın: 1 bütün tavuk, domates, soğan, biberiye, kekik, sarımsak, yarım su bardağı zeytin yağı, yarım bardak su 1.
- Güvecin Altına Katman Oluşturun: Güveç kabının en altına halka halka doğranmış domates ve soğan yerleştirin 1.
- Tavukları Yerleştirin: Üzerine bir sıra tavuk yerleştirin ve çok az tuz, karabiber, kekik ve biberiye serpin 1.
- Tekrar Katman Yapın: Bir sıra daha domates ve soğan ekleyin, isteğe göre aralara sarımsak doğrayın 1. Bu işlemi tavuklar bitene kadar tekrarlayın, en üstte domates kalacak şekilde sıralama yapın 1.
- Pişirme Aşaması: Defne yaprağını her sıra tavuğun üzerine veya en üste koyabilirsiniz 1. Su ve zeytinyağını döküp güvecin üstünü kapatın, kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin 1. Bir buçuk saatten sonra güvecin üzerini açıp yarım saatte açıkta pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: