Güveçte tavuğu en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 600 gr tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış) - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 yeşil sivribiber - 2 kırmızı biber - 5-6 diş sarımsak - 25-30 adet arpacık soğanı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 adet iri patates (yuvarlak şekillendiriciyle kesilmiş) - 6-7 adet cherry domates (ikiye kesilmiş) - 1 yemek kaşığı tereyağı (en alta ve üste koymak için) Yapılışı: 1. Tavuk göğüs etlerini kuşbaşı doğrayın. 2. Bütün malzemeleri karıştırıp tereyağı doğradığınız güveç tepsisine dökün. 3. Üzerine patates ve domatesleri dizip tekrar tereyağı doğrayın. 4. 190 °C de fırının orta gözünde üzeri pembeleşene kadar pişirin. Bu tarif, tavuklu yemeğin kendi suyuyla pişmesini sağlar ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.