Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gün tabağı, genellikle çeşitli ve renkli sunumuyla dikkat çeken, hem göze hem de damağa hitap eden bir sunum şeklidir 2.
Gün tabağında yer alabilecek bazı öğeler:
- Meze çeşitleri 2. Zeytinyağlı enginar, humus, patlıcan salatası, semizotu ve cacık gibi seçenekler 2.
- Ana yemekler 2. Kuzu tandır, fırında tavuk veya sebzeli karnıyarık, sarma gibi etli yemekler 2.
- Salata 2. Çoban salata, patates salatası, kısır veya mevsim salatası 2.
- Tatlılar 2. Baklava, kadayıf veya meyve tabakları 2.
Ayrıca, gün tabağında tatlı-tuzlu ve yaş-kuru dengesini korumak için iki tatlı, iki tuzlu ve iki salata çeşidine yer verilmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: