Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gümüş balığının yenmemesi için bir neden bulunamamıştır. Ancak, gümüş balığının tüketilmemesi gereken durumlar şunlar olabilir:
- Bayat balık: Gümüş balığı da dahil olmak üzere tüm balıkların taze olması gerekir 4. Bayat balıklar zehirlenmeye yol açabilir 4. Balığın taze olup olmadığını anlamak için solungaçlarının kırmızı, gözlerinin parlak ve derisinin gergin olması kontrol edilebilir 4.
- Aşırı tüketim: Özellikle elli yaşın üzerindekilerin, haftada bir-iki kez beş-altı adetten fazla gümüş balığı tüketmemesi önerilir 1.
Gümüş balığı, lezzetli ve besleyici bir deniz ürünü olmasının yanı sıra, sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekmektedir 2. İçerdiği omega-3 yağ asitleri, iyot, selenyum ve B12 vitamini gibi besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve enerji seviyesini artırmaya yardımcı olabilir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: