Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gülüt kekinin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 1.
- Yumurta ve şekerin iyice çırpılması 13.
- Mısır ununun yavaş yavaş eklenmesi, aksi takdirde topaklanma olabilir 3.
- Kabartma tozuna limon damlatılması, kekin daha çok kabarmasını sağlar 3.
- 180 derece fırında pişirilmesi, fırın derecesinin daha yüksek veya daha alçak olması kekin tadını etkileyebilir 13.
- Cam tepsi kullanılması, kekin yanma ihtimalini azaltır ve pişip pişmediğini daha kolay anlamaya olanak tanır 3.
- Tepsiyi tereyağı ile yağlamak, kekin daha kolay çıkmasını sağlar 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: