Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gülüt kekinin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 14.
- Yumurta ve Şekerin İyice Çırpılması: Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpmak önemlidir 1.
- Mısır Unu Kullanımı: Klasik kek malzemelerine ek olarak mısır unu kullanılması, kekin yumuşak ve sünger gibi bir dokuya sahip olmasını sağlar 12.
- Fırın Sıcaklığı: Kek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilmelidir 12.
- Dinlendirme: Kek harcını tepsiye döktükten sonra 5 dakika dinlendirip ardından fırına vermek, kekin daha iyi pişmesini sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: