Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül sirkesi en kolay şekilde şu adımlarla yapılır:
- Malzemeler: 3 adet yenilebilir gül, 1 litre su, 3 yemek kaşığı sirke (tercihen ev yapımı), 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu 12.
- Hazırlık: Suyu kaynatın ve oda sıcaklığında soğuması için bekletin 12. Gül yapraklarını yıkayıp süzün ve kuruması için bekletin 12.
- Karışım: Kuru gül yapraklarını, suyu, tuzu ve sirkeyi bir kavanozda tahta kaşıkla karıştırın 12.
- Kapatma: Kavanozu hava geçiren bir bezle kapatın 1.
- Fermantasyon: Kavanozu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin, her gün bir kez tahta kaşıkla karıştırın 12.
- Kullanım: 25 gün sonunda gül sirkesi kullanıma hazır olacaktır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: