Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül sirkesi yapmak için en kolay tarif şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 adet yenilebilir gül 23;
- 1 litre su 23;
- 3 yemek kaşığı sirke (tercihen ev yapımı) 23;
- 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu 23.
Yapılışı:
- Gül yapraklarını ayıklayın, güzelce yıkayıp süzün 2.
- 1 lt suyu tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın 2.
- Su soğuduğunda sterilize ettiğiniz kavanoza alın ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek kapağını sıkıca kapatın 2.
- 25 gün karanlık bir yerde bekletin 2.
- 25 gün sonunda gül yapraklarını süzerek gül sirkesini temiz bir cam şişeye aktarın 2.
Gül sirkesi yapımında kullanılan suyun içme suyu olması ve sirke yapımı için mutlaka yenilebilir gül yaprakları kullanılması önerilir 3. Ayrıca, kavanozu bir gece önceden sıcak su ile sterilize etmek ve kurutmak gerekir 3.
Gül sirkesi tarifi ve yapımıyla ilgili daha detaylı bilgilere aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: