Gül tomurcuk çayı yapmak için gerekli malzemeler: 2-3 adet gül tomurcuğu veya yaprağı (kuru); 150 ml içme suyu. Hazırlanışı: 1. İçme suyunu su ısıtıcısıyla kaynatın ve bir iki dakika dinlendirin. 2. Kaynar suyu bir fincana dökün. 3. Gül tomurcuklarını suyun içine bırakın. 4. Birkaç dakika demlendirdikten sonra süzüp servis edebilirsiniz. Gül çayını demledikten sonra tatlandırmak isterseniz bal veya şeker kullanabilirsiniz. Gül çayını aynı gün içerisinde 1 veya 2 fincan olarak tüketmek önerilir. Hamileler, emziren anneler, böbrek hastalığı olanlar, düşük tansiyon hastaları, kan sulandırıcı ve tansiyon hapı gibi düzenli ilaç kullananlar gül çayı tüketmemelidir.