Guacamole, köken olarak Orta Amerika'ya dayanan, temel olarak avokado içeren bir Meksika sosudur. Malzemeler: 3 adet olgun avokado; 1 adet küçük boy domates (küpler halinde minik doğranmış); 1 adet küçük boy jalapeno biberi (acı yeşil biber de olur); 1 adet küçük boy mor soğan (küpler halinde minik doğranmış); 1/2 adet lime suyu (yeşil limon); 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 diş sarımsak (ezilmiş); 3 dal taze kişniş (ince kıyılmış); 1/2 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Avokadoları ikiye ayırın ve içini derin bir kaseye aktarın. 2. Üzerine domates, biber, soğan ve lime suyunu ilave edin. 3. Kişniş ve zeytinyağını ekleyin. 4. Sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip bir çatal yardımıyla püre yapmamaya özen göstererek karıştırın. Guacamole sos, hava ile temas ettikçe çabuk kararan ve bozulmaya başlayan bir sos olduğundan hava almayan bir kapta saklanmalı ve buzdolabında muhafaza edildiğinde en fazla 1-2 gün içinde tüketilmelidir.