Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gözlemeci, otel, dinlenme tesisi veya gözleme evlerinde gözleme çeşitlerini hazırlama ve pişirme becerisine sahip nitelikli kişidir 235.
Gözlemecinin görevlerinden bazıları:
- İş planlaması ve organizasyonu yapmak 235;
- Hijyen kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak 235;
- Gözleme hamurunu yoğurmak ve hamur yumaklarını hazırlamak 235;
- Gözleme harcını hazırlamak (kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı vb.) 235;
- Oklavayla yuvarlak yufkalar açmak 235;
- Gözleme harcını yufkanın üzerine yaymak ve ikinci yufkayla üstünü kapatmak, kenarlarını bastırarak yapıştırmak 235;
- Ocağı hazırlamak ve kızgın sac üzerinde gözlemeleri pişirmek 235;
- Gözlemeleri yağ ile yağlamak ve keserek servise hazır hale getirmek 235;
- Kullandığı araç, gereç ve malzemelerin bakım ve temizliğini yapmak 235;
- Eksilen ve biten malzemeleri temin etmek 235.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: