Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göy pomidor turşusu yapımı için gerekli malzemeler:
- 1,5 kg yeşil pomidor 1;
- 20 diş sarımsak 1;
- 1 demet nane 1;
- 1 demet kereviz 1;
- yarım demet maydanoz 1;
- 1 dolu yemek kaşığı + yarım yemek kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı şeker tozu 1;
- 1 çay kaşığı sirke 1.
Hazırlanışı:
- Pomidorları yıkayıp orta ölçülü küp şeklinde doğrayın 1.
- Sarımsakları temizleyip istediğiniz ölçüde doğrayın 1.
- Yeşillikleri de yıkayıp süzdükten sonra küçük doğrayın 1.
- Bir tencereye doğranmış pomidor, sarımsak ve yeşillikleri koyun 1. Üzerine tuz ekleyip karıştırın 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp 6 saatlik bir süre suyunu salması için bekletin 1.
- Hazırladığınız pomidorları bankalara bölüştürüp doldurun 1.
- Her bir bankaya pomidorun suyunu da bölüştürün 1.
- En son olarak bankalara 1 çay kaşığı şeker tozu ve 1 çay kaşığı sirke ekleyip, bankalar dolana kadar soğuk su doldurun 1.
- Kapaklarını kapatıp iyice karışmaları için çalkalayın 1.
- Bankaları serin bir yerde saklayıp 6 günden sonra açıp yiyebilirsiniz 1.
Turşu yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: