Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gölevez yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet büyük gölevez 12;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- Birkaç damla limon suyu 12;
- Üzerini örtecek kadar su 12.
Yapılışı:
- Gölevezi soyup yıkayın ve havlu peçete ile kurulayın 12.
- Bıçak yardımıyla kıra kıra doğrayın 12.
- Düdüklü tencereye sıvı yağ, salçalar ve tuzu koyup 1 dakika kavurun 12.
- Doğradığınız gölevezleri ekleyip limon sıkın, karıştırın 12.
- 5 dakika sararttıktan sonra üzerini örtecek kadar su ekleyin, ağzını kapatıp 25 dakika pişirin 12.
- Düdüklünün havasını alıp ağzı açık şekilde 12 dakika daha kaynatın 12.
Not: Gölevezin büyüklüğüne ve kişinin çokluğuna göre malzemeler çoğaltılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: