Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göçmen ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba alın, içine ılık suda açtığınız mayayı dökün, tuzunu atın ve azar azar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 1.
- Hamurun üzerini sıkıca örtüp 40-45 dakika mayalandırın 1.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tepsiye alıp büyük bir beze haline getirin 1.
- Yağlanmış orta boy yuvarlak tepsiye katlayın ve üstüne elinizi unlayıp hafifçe bastırarak yayın 1.
- Tepsinin üzerini sıkıca kapatıp 40 dakika daha mayalandırın 1.
- Hamurun üstüne bıçakla iki veya üç delik açın 1.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: