Göçmenlerin yaptığı ekmeklerden biri olan "muhacir somunu"nun yapımı şu adımlarla gerçekleşir: 1. Hamur Hazırlığı: 1,5 kilo un, ılık suda açılmış 1 paket ekşi maya, tuz ve azar azar su eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. 2. Mayalanma: Hamur, üzeri sıkıca örtülerek 40-45 dakika mayalandırılır. 3. Şekillendirme: Mayalanan hamur, un serpilmiş tepsiye alınıp büyük bir beze haline getirilir ve yağlanmış orta boy yuvarlak tepsiye katlanır. 4. Son Mayalanma: Hamurun üzeri el unlanıp hafifçe bastırarak yayılır ve tekrar sıkıca kapatılarak 40 dakika tepside mayalandırılır. 5. Pişirme: Hamurun üzerine bıçakla iki veya üç delik açılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Diğer bir göçmen ekmeği tarifi olan "dızmana"nın yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar ise şu şekildedir: Malzemeler: 1 adet ekmek hamuru, beyaz peynir veya lor peyniri, 2-3 tutam maydanoz, 1 yumurta, 7 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı zeytinyağı. Yapılışı: 1. Beyaz peyniri parçalayıp üzerine ince ince doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. 2. Tezgahı az miktar zeytinyağı ile dökün. 3. Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağın üzerine koyup elinizle açın. 4. İçine peynirli harçtan koyup uç kısımlarını iyice kapatın. 5. Hazırladığınız dızmanları yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizin. 6. Bir kaba yoğurdu koyup üzerine yoğurt ve zeytinyağını döküp iyice karıştırın. 7. Hamurun üzerine yoğurtlu karışımı dökerek güzelce yayın. 8. Dızmanları önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin.