Göçmen ekmeği yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 kilo un; 1 paket ekşi maya; tuz; su. Yapılışı: 1. Unu derin bir kaba alın, içine ılık suda açtığınız mayayı dökün, tuzunu atın ve azar azar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 2. Hamurun üzerini sıkıca örtüp 40-45 dakika mayalandırın. 3. Mayalanan hamuru un serpilmiş tepsiye alıp büyük bir beze haline getirin. 4. Yağlanmış orta boy yuvarlak tepsiye katlayın ve üstüne elinizi unlayıp hafifçe bastırarak yayın. 5. Tepsinin üzerini sıkıca kapatıp 40 dakika daha mayalandırın. 6. Hamurun üstüne bıçakla iki veya üç delik açın. 7. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Not: Göçmen ekmeği, genellikle tam buğday unu ve beyaz un karışımıyla yapılır.