• Buradasın

    Göçmen ekmeği hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Göçmen ekmeği, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak tüketilen bir ekmek çeşididir 4.
    Ayrıca, Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Yellibel Mahallesi gibi yerlerde de göçmen ekmeği yapılmaktadır 1. Bu ekmek, Balkanlar ve Kırım'dan göç eden Türkler tarafından getirilmiştir 1.
    Bunun yanı sıra, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de Bulgaristan'dan göçen Türk toplulukları tarafından yapılan göçmen ekmeği bilinmektedir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Göçmen böreği ve göçmen ekmeği aynı mı?

    Göçmen böreği ve göçmen ekmeği aynı şeyi ifade eder: dızmana.

    Göçmenlerin yaptığı ekmek nasıl yapılır?

    Göçmen ekmeği yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 kilo un; 1 paket ekşi maya; tuz; su. Yapılışı: 1. Unu derin bir kaba alın, içine ılık suda açtığınız mayayı dökün, tuzunu atın ve azar azar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 2. Hamurun üzerini sıkıca örtüp 40-45 dakika mayalandırın. 3. Mayalanan hamuru un serpilmiş tepsiye alıp büyük bir beze haline getirin. 4. Yağlanmış orta boy yuvarlak tepsiye katlayın ve üstüne elinizi unlayıp hafifçe bastırarak yayın. 5. Tepsinin üzerini sıkıca kapatıp 40 dakika daha mayalandırın. 6. Hamurun üstüne bıçakla iki veya üç delik açın. 7. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Not: Göçmen ekmeği, genellikle tam buğday unu ve beyaz un karışımıyla yapılır.