Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Giresun'un en meşhur lezzetlerinden bazıları şunlardır:
- Fasulye Diblesi: Pirinç pilavı ve taze fasulyenin birleştirilmesiyle yapılan bir yemektir 1.
- Sakarca Mücveri: Haşlanan sakarca otuna yumurta eklenerek kızartılan bir mücver çeşididir 1.
- Pezik Mıhlaması: Kavrulan soğanlara haşlanmış pezik eklenip, baharatlarla birlikte yumurtaların eklenmesiyle yapılan bir yemektir 1.
- Yağlaş: Tereyağında mısır ununun kavrulması, tuzlu suyla pişirilmesi ve üstüne kızdırılmış yağ dökülmesiyle yapılan bir kahvaltı lezzetidir 12.
- Isırgan Yemeği: Temizlenip haşlanan ısırgan otu, ezilip un eklenerek muhallebi kıvamında pişirilen bir yemektir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: