Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda ambalajında kullanılan bazı kağıt türleri:
- Kraft Kağıt: Dayanıklı, neme dirençli ve geri dönüştürülebilir bir kağıt türüdür 13. Genellikle tahıl kutuları, paket servisi olan poşetler ve pizza kutularının iç astarı için kullanılır 1.
- Greaseproof (Yağ Geçirmez) Kağıt: Özel emprenye işlemi sayesinde yağı içine çekmez ve gıda güvenliği açısından uygundur 14.
- Glassine Kağıt: Selülozdan yapılmış, pürüzsüz ve yarı saydam bir kağıt olup, nem, gres ve yağa dayanıklıdır 1.
- Parşömen Kağıdı: Isı direnci ve yapışmaz özellikleri sayesinde yüksek sıcaklık gerektiren gıdaların ambalajında kullanılır 1.
- Mumlu Kağıt: Neme dayanıklı bir tabaka sağlar ve tazeliğin korunmasına yardımcı olur 1.
- PE Kaplamalı Kağıt: Kağıdın nefes alabilme özelliğini korurken, nem geçirgenliğini engeller 4.
Gıda ambalajında kullanılan kağıtların gıda sertifikalarına sahip olması gerekir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: