Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerdan çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet kuzu gerdan (halka kesilmiş) 1;
- 2 adet havuç 1;
- 1 adet patates 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 adet defne yaprağı 1;
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1;
- Yeteri kadar sıcak su 1;
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç 1;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Gerdanı iyice yıkayıp, tencereye dizin 1. Üzerine iri parçalar halinde doğranmış havuç, patates ve bütün soğanı ekleyin 1. Defne yaprağı ve tane karabiberi ilave edin 1.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın 1. Et yumuşayınca suyunu süzüp, yeniden tencereye alın 1.
- Gerdan parçalarının etini didikleyin 1. Tenceredeki suya pirinç, nohut ve et ekleyip hafifçe karıştırın 1.
- Ayrı bir yerde kızgın tereyağında pulbiberi yakın 1. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın 1.
Alternatif bir gerdan çorbası tarifi:
- Kuzu gerdan etini bir tencereye alın ve üzerine 6 su bardağı su ekleyin 2. Soğanı ekleyerek et iyice yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın 2.
- Haşlanan eti sudan çıkarıp didikleyin, haşlama suyunu süzerek saklayın 2.
- Tereyağını tencerede eritip unu ekleyerek kavurun 2. Üzerine süzdüğünüz et suyunu ekleyerek sürekli karıştırın 2.
- Ayrı bir kasede yumurta sarısı, un, süt (veya yoğurt) ve limon suyunu çırpın 2. Çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyin ve karıştırın 2.
- Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın 2. Didiklenmiş eti çorbaya ekleyip 5 dakika daha kaynatın 2.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi kızdırın 2. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: