Gerdan çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet kuzu gerdan; 2 yemek kaşığı un; 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber. Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber. Yapılışı: 1. Gerdan parçalarını yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alın ve her yerini 3 dakika mühürleyin. 2. Üzerine yaklaşık 1 litre su ekleyerek 1 saate yakın pişirin. 3. Suyunu süzerek etleri didikleyin. 4. Suyu tekrar tencereye alıp kaynatın. 5. Unun içine 1 çay bardağı su ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın. 6. Et suyundan bir miktar alıp unlu karışımın sıcaklığını dengeleyin. 7. Azar azar çorbaya ilave edin ve karıştırın. 8. Etleri ekleyip sosuyla beraber servis edin. Püf noktaları: Unlu karışımı çorbaya eklerken azar azar ilave edip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Haşlama suyuna tuz koymayın, tuzu en son ilave edin. Servis önerisi: Çorbanın üzerine kızgın tereyağlı toz biber sosu gezdirilebilir.