• Buradasın

    Gerdan eti çorbası kaç saat kaynatılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming pot of gerdan eti çorbası simmering on a stove, with tender meat and golden broth, surrounded by fresh herbs and Turkish spices in a cozy kitchen.
    Gerdan eti çorbası, kuzu gerdan etinin pişmesi için düdüklü tencerede 50 dakika veya normal tencerede 3,5 saat kaynatılması gerekmektedir 13.
    Gerdan etinin kemiklerinden ayrılması ve et suyunun elde edilmesi için de ayrıca bir süre daha kaynatma işlemi yapılır 34.
    Kaynatma süresi, kullanılan yöntem ve tencerenin özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

    Konuyla ilgili materyaller

    A steaming bowl of golden *gerdan çorbası* sits on a rustic wooden table, garnished with a swirl of melted butter and red pepper, accompanied by a wedge of lemon and a slice of crusty village bread.

    Gerdan çorbası nasıl yapılır?

    Gerdan çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet kuzu gerdan; 2 yemek kaşığı un; 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber. Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber. Yapılışı: 1. Gerdan parçalarını yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alın ve her yerini 3 dakika mühürleyin. 2. Üzerine yaklaşık 1 litre su ekleyerek 1 saate yakın pişirin. 3. Suyunu süzerek etleri didikleyin. 4. Suyu tekrar tencereye alıp kaynatın. 5. Unun içine 1 çay bardağı su ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın. 6. Et suyundan bir miktar alıp unlu karışımın sıcaklığını dengeleyin. 7. Azar azar çorbaya ilave edin ve karıştırın. 8. Etleri ekleyip sosuyla beraber servis edin. Püf noktaları: Unlu karışımı çorbaya eklerken azar azar ilave edip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Haşlama suyuna tuz koymayın, tuzu en son ilave edin. Servis önerisi: Çorbanın üzerine kızgın tereyağlı toz biber sosu gezdirilebilir.