• Buradasın

    Gerdan eti çorbası kaç saat kaynatılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gerdan eti çorbası yaklaşık 2.5 saat kaynatılır 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Gerdan çorbası nasıl yapılır?

    Gerdan çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet kuzu gerdan (halka kesilmiş); 2 adet havuç; 1 adet patates; 1 adet soğan; 2 adet defne yaprağı; 1 tatlı kaşığı tane karabiber; Yeteri kadar sıcak su; 1 su bardağı haşlanmış pirinç; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Gerdanı iyice yıkayıp, tencereye dizin. 2. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. 3. Gerdan parçalarının etini didikleyin. 4. Ayrı bir yerde kızgın tereyağında pulbiberi yakın. Alternatif bir gerdan çorbası tarifi: 1. Kuzu gerdan etini bir tencereye alın ve üzerine 6 su bardağı su ekleyin. 2. Haşlanan eti sudan çıkarıp didikleyin, haşlama suyunu süzerek saklayın. 3. Tereyağını tencerede eritip unu ekleyerek kavurun. 4. Ayrı bir kasede yumurta sarısı, un, süt (veya yoğurt) ve limon suyunu çırpın. 5. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 6. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi kızdırın.

    Gerdan etinden hangi çorba yapılır?

    Gerdan etinden iki farklı çorba tarifi bulunmaktadır: 1. Keşkek Çorbası: Bu tarifte gerdan eti, aşurelik buğday, süt ve tereyağı kullanılarak hazırlanır. 2. Gerdan Çorbası: Bu çorba ise sadece gerdan eti, un, tuz ve karabiber ile yapılır.