Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek su böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 5 su bardağı un, 3 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3.
- İç harcı için: 500 gr beyaz peynir, 200 gr maydanoz, 1/2 su bardağı sıvı yağ 3.
- Üzeri için: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta sarısı 3.
Yapılışı:
- Bir kapta un, tuz ve sıvı yağı karıştırın 3. Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun 3. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin 3.
- Peyniri rondodan geçirin veya iyice ufaltın 3. Maydanozu ince ince doğrayın 3. Peynir, maydanoz ve sıvı yağı bir kapta karıştırın 3.
- Dinlenmiş hamuru 10 eşit bezeye bölün 3. Her bezeyi unlanmış tezgahta oklava ile ince bir şekilde açın 3. Yufkaların her yerini sıvı yağ ile yağlayın 3.
- Geniş ve derin bir tencerede bol su kaynatın 3. Tuz ekleyin 3. Açtığınız yufkalardan birini kaynar suya atın ve yaklaşık 30 saniye haşlayın 3. Haşlanmış yufkayı bir kevgir yardımıyla alıp soğuk su dolu bir kaba batırın 3. Soğuyan yufkayı yağlanmış fırın tepsisine sererek üzerine iç harcından yayın 3. Bu şekilde tüm yufkaları haşlayıp tepsiye dizerek aralarına iç harcı serpin 3.
- Fırınınızı 180°C'ye ısıtın 3. Böreklerin üzerini sıvı yağ, süt ve çırpılmış yumurta sarısı karışımı ile yağlayın 3. Börekleri önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 3.
- Fırından çıkan su böreğini dilimleyip sıcak servis yapın 3.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: