Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek su böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1,5 tatlı kaşığı tuz, 6 yumurta, 3,5 su bardağı un 13.
- Ara katlar için: 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı), yarım çay bardağı sıvı yağ 13.
- İç harcı için: 600 gram beyaz peynir 13.
Yapılışı:
- Yumurtaları bir kaseye kırıp üzerine tuzu ekleyin, homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın 13.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hafif yapışkan, orta yumuşak bir hamur yoğurun 13.
- Hamuru tezgaha alıp portakal büyüklüğünde parçalara ayırın ve yarım saat bekletin 13.
- İlk bezeyi açıp ince bir yufka haline getirin 1.
- Tepsinin tabanına eritilmiş yağ sürün, üzerine ilk yufkayı serin 1.
- Derin bir tencerede bolca su, tuz ve sıvı yağ ekleyip kaynatın 13.
- Kaynar suya ikinci yufkayı atıp 30 saniye kaynatın, ardından buz gibi soğuk suya atın 13.
- Yufkayı fazla suyunu sıkarak ilk yufkanın üzerine serin ve üzerine erimiş yağ sürün 13.
- Yufkaların yarısı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın, ardından iç harcı yerleştirin 3.
- Kalan yufkaları da ekleyip en üst kata erimiş yağ sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 45-60 dakika pişirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: