Buradasın
Gerçek Bergama Tulum nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Bergama Tulum Peyniri'ni anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Üretim Yöntemi: Peynir, geleneksel yöntemlerle, hayvan derisinden yapılan tulumlar içinde olgunlaştırılmalıdır 15.
- Süt Karışımı: Genellikle %100 koyun sütü kullanılır, ancak keçi veya inek sütü de içerebilir 15.
- Aroma ve Yapı: Yoğun aromalı, orta sert dokulu ve hafif kırılgan bir yapıya sahiptir 15. Rengi beyazdan açık kreme döner 1.
- Olgunlaşma Süresi: En az 4-6 ay olgunlaştırılmalıdır 1.
- Etiket ve Tescil: Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenmiş olmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: