Buradasın
Genel yemekhane talimatı nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Genel yemekhane talimatları, yemekhanelerde hijyen, temizlik ve iş sağlığı güvenliği önlemlerini içerir 23. Bu talimatlardan bazıları şunlardır:
- Sosyal mesafe kuralı: Yemek saatlerinde çalışanlar arasında 1,5 metre mesafe korunması 1.
- Temizlik ve hijyen: Yemekhane ve servis masalarının her vardiya sonrası temizlenmesi 123.
- Tek kullanımlık ürünler: Tuz, peçete, çatal, kaşık gibi ürünlerin kullanılması 1.
- Maske kullanımı: Çalışanların ve yemek yiyen personelin maske takması 1.
- Zemin ve yüzeylerin temizliği: Etanol veya alkol bazlı dezenfektanlarla düzenli olarak temizlenmesi 1.
- Yemekhane düzeni: Kimin nerede yemek yiyeceğinin önceden belirlenmesi ve işaretlerle gösterilmesi 123.
- Kırık ve paslı ekipman: Kullanılmaması ve derhal değiştirilmesi 4.
Yemekhane talimatları, kurum veya kuruluşa göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: