• Buradasın

    Gazpaco çorbası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gazpacho çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 4 adet büyük boy domates 12
    • 2 adet orta boy salatalık 12
    • 1 adet kuru soğan 12
    • 3 diş sarımsak 1
    • 2 adet dolmalık biber (yeşil ve kırmızı) 1
    • 4 dilim ekmek içi 1
    • 5 su bardağı su 1
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
    • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1
    • 1 yemek kaşığı mayonez 1
    • 1/2 çay kaşığı tuz 1
    Yapılışı:
    1. Domates, kuru soğan ve salatalıkların kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın 12. Sarımsakların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin 1.
    2. Çekirdeklerini çıkarttığınız dolmalık biberleri gelişi güzel bir şekilde kesin 1.
    3. Tüm malzemeleri mutfak robotuna atıp iri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içlerini de ekleyin ve püre haline getirin 12.
    4. Püre haline gelen karışımı derin bir cam kaseye koyun ve suyu ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın 1.
    5. Zeytinyağı, üzüm sirkesi, mayonez, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
    6. Çorba koyu kıvama gelince buzdolabında soğutun 1.
    7. İsteğe göre kruton ekmekle servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gazpacha içinde ne var?

    Gazpacha çorbasının temel malzemeleri şunlardır: Domates; Salatalık; Biber (genellikle yeşil ve kırmızı); Soğan; Sarımsak; Ekmek içi; Zeytinyağı; Limon suyu; Sirke (genellikle üzüm sirkesi). Ayrıca, üzerine buz küpleri ve fresh fesleğen eklenerek servis edilebilir.

    Gazpacho neden soğuk içilir?

    Gazpacho çorbası soğuk içilir çünkü bu, İspanya'nın sıcak ve kuru güney bölgesi Andalusia'nın geleneksel bir uygulamasıdır. Sıcak havalarda serinlemek ve ferahlamak için tercih edilen bir çorbadır.

    Gazpacho hangi ülkenin yemeğidir?

    Gazpacho, İspanya mutfağına ait bir yemektir.

    Gazpaço sağlıklı mı?

    Gazpaço çorbası sağlıklı bir seçenektir çünkü: Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemine fayda sağlar. Antioksidanlar açısından zengindir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Düşük kalorilidir, bu nedenle diyet yapanlar için ideal bir yemektir. Domates içeriği sayesinde C vitamini ve likopen gibi güçlü antioksidanlar içerir. Ancak, asidik yapısı nedeniyle mide sorunları yaşayanlar dikkatli tüketmelidir.