• Buradasın

    Gazpaco çorbası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gazpacho çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 adet büyük domates 2;
    • 2 adet salatalık 2;
    • 2 adet kuru soğan 2;
    • 3 diş sarımsak 2;
    • 1 adet kırmızı dolmalık biber 2;
    • 1 adet yeşil dolmalık biber 2;
    • 5 su bardağı su 2;
    • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2;
    • 4 dilim ekmek içi 2;
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
    • 1 yemek kaşığı mayonez 2;
    • Tuz ve karabiber 2.
    Yapılışı:
    1. Domates, salatalık, soğan ve biberlerin kabuklarını soyup iri şekilde doğrayın 2.
    2. Sarımsakların sadece kabuklarını soyun 2.
    3. Tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın ve ekmek içlerini iri bir şekilde ufalayın 2.
    4. Malzemelerin püre haline gelmesini sağlayın 2.
    5. Püre haline gelen karışımı geniş ve cam bir kâseye alın ve üzerine su ilave edin 2.
    6. Metal bir çırpıcı ile iyice karıştırın 2.
    7. Üzüm sirkesi, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin 2.
    8. Çorba kıvamına geldiğinde buzdolabına koyarak soğumasını bekleyin 2.
    9. Krutonla birlikte servis edebilirsiniz 2.
    Gazpacho çorbası, taze sebzelerle hazırlandığı için yapıldığı gün tüketilmelidir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gazpacho hangi ülkenin yemeğidir?

    Gazpacho, İspanya ve Portekiz mutfağına ait bir soğuk çorbadır. Özellikle İspanya'nın güneyinde yer alan Endülüs bölgesine aittir.

    Gazpacho neden soğuk içilir?

    Gazpacho, soğuk içilmesinin sebebi, özellikle yaz aylarında serinletici bir içecek olarak tüketilmesidir. Gazpacho, çiğ sebzelerle hazırlanan soğuk bir domates çorbasıdır. Ayrıca, pişirme gerektirmediği için enerji tasarrufu sağlar.

    Gazpaço sağlıklı mı?

    Gazpaço, sağlıklı bir soğuk çorbadır. Gazpaçonun sağlığa bazı faydaları: Doğal elektrolit. Sindirimi kolay. Vitamin ve antioksidan deposu. Kolon kanseri ile mücadele. Ancak, gazpaço taze sebzelerle hazırlandığı için aynı gün tüketilmelidir.

    Gazpacha içinde ne var?

    Gazpacho'nun temel malzemeleri: domates; salatalık; biber; soğan; sarımsak; ekmek içi; zeytinyağı; limon suyu; tuz. Bazı varyasyonlarda ek malzemeler: üzüm sirkesi; su; cumin; pimentón (smoked sweet paprika). Gazpacho, bu malzemelerin blenderdan geçirilip süzgeçten geçirilmesiyle hazırlanır.