Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gato pasta yapımı için gerekli malzemeler:
- Pandispanya için: 5 adet yumurta, 250 gr un, 175 gr toz şeker, 25 gr ovalex, 62 ml su, 15 gr kabartma tozu, 4 gr kırmızı gıda boyası 2.
- Pastacı kreması için: 500 ml süt, 125 gr toz şeker, 1 adet yumurta, 75 gr nişasta, 75 gr un, 74 gr tereyağı, 100 gr kremşanti, 100 gr süt (kremşanti için) 2.
Yapılışı:
- Pandispanya malzemesinin tümünü mikserin üçüncü devrinde 6-7 dakika çırpın ve kalıba dökün 2. 170 derecelik önceden ısıtılmış fansız fırında 45 dakika boyunca pişirin, ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakın 2.
- Kreması için bir tavaya süt, şeker, yumurta, nişasta, un ekleyip çırpın ve pişirin 2. Katı bir kıvamı olacak, ardından krema daha sıcakken tereyağını ekleyip hızla karıştırın ve soğumaya bırakın 2.
- Süt ve kremşantiyi çırpın ve soğuyan krema ile iyice mikserle karıştırın 2.
- Pandispanyayı üçe bölün, pastacı kremasını kremşanti torbasına koyun ve pandispanyanın birinci katına sıkın (şekil top top olacak) 2. İkinci kata da aynı şekilde uygulayın 2.
- En üst kata da aynı şekli uygulayın ve pastayı dinlendirdikten sonra servis edin 2.
Ayrıca, gato pasta yapımında tahta kaşık kullanılması tavsiye edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: