Buradasın
Gastronomi öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomi öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları şu şekilde özetlenebilir:
- Aile Etkisi: Öğrencilerin beslenme bilgilerini öğrenmelerinde en etkili faktör ailedir 34.
- Öğün Atlama: En sık atlanan öğün kahvaltıdır ve bunun nedeni genellikle vakit bulamamadır 34.
- Tercih Edilen Gıdalar: Öğrencilerin tercih ettiği gıdalar arasında ekmek, çikolata, zeytin, simit, pilav, makarna ve tost yer alır 4.
- Dikkat Edilen Konular: Öğrenciler, sağlıklı beslenmeye özen gösterir ve besinlerin sağlıklı olmasına, vitamin ve mineral içermesine önem verirler 4.
- Cinsiyet Farkı: Kadın öğrenciler, erkek öğrencilere göre beslenmelerine daha fazla dikkat etme eğilimindedir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: