Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomide kullanılan bıçak çeşitleri şunlardır:
- Şef Bıçağı: Doğrama, dilimleme ve kıyma gibi işlemler için kullanılır 12.
- Et Kesme Bıçağı: Pişmiş etleri ince ince dilimlemek veya kesmek için kullanılır 13.
- Kemik Sıyırma Bıçağı: Eti kemikten, deriden, sinir ve kıkırdaklarından ayırmak için kullanılır 12.
- Ekmek Bıçağı: Ekmek ve kek gibi unlu mamullerin dilimlenmesi için kullanılır 13.
- Peynir Bıçakları: Peynir çeşidine göre değişen, genellikle dar, sivri uçlu ve içi boşluklu yapıdadır 13.
- Soyma Bıçağı: Sebze ve meyveleri soymak ve doğramak için kullanılır 12.
- Fileto Bıçağı: Balık fileto çıkarma amacıyla kullanılır 23.
- Satır: İri kemikli kırmızı etleri kesmek için kullanılan ağır bir bıçaktır 13.
- Tourne Bıçağı: Meyve ve sebzelere şekil vermek amacıyla kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: