Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan bazı bıçak çeşitleri şunlardır:
- Şef Bıçağı: Genel amaçlı bıçak olup, doğrama, dilimleme ve soyma gibi işlemler için kullanılır 13.
- Utility Bıçak: Şef bıçağının bir boy küçüğüdür, daha hafif işler için uygundur 1.
- Kemik Sıyırma Bıçağı: Et ile kemiği ayırmak için kullanılır, kesici yüzeyi ince ve kısadır 13.
- Fileto Bıçağı: Balık fileto çıkarmak için kullanılır, esnek bir yapıya sahiptir 13.
- Dilimleme Bıçağı: Pişmiş et ve füme somon gibi ürünleri dilimlemek için kullanılır 1.
- Satır: Ağırlığı dolayısıyla genellikle kemikleri kesmek için kullanılır 13.
- Tourne Bıçağı: Meyve ve sebzelere şekil vermek amacıyla kullanılır 1.
- Ekmek Bıçağı: Tırtıklı yapısıyla ekmek, kek ve sandviç gibi unla yapılan gıdaları keserken dağılmasını önler 23.
- Peynir Bıçağı: Peynirlerin bıçağa yapışmasını önleyen delikli bir yapıya sahiptir 23.
- Meyve Bıçağı: Sert veya yumuşak her türlü meyveyi zahmetsiz ve hızlı bir şekilde soyup dilimlemek için kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: