Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Frambuazlı trileçe yapımı için gerekli malzemeler:
- Kek için: 5 adet yumurta, 10 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 10 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu 1.
- Şerbet için: 4 su bardağı soğuk süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 200 ml. krema 1.
- Frambuaz sos için: 1 su bardağı frambuaz, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı nişasta 1.
Yapılışı:
- Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, ardından yağı ekleyip çırpmaya devam edin 12.
- Ayrı bir kapta un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu harmanlayın 1.
- Yumurtalı karışıma ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın 1.
- Kek hamurunu fırın kabına döküp, 170 dereceye ayarladığınız fırında 45-50 dakika pişirin 1.
- Bir kaseye şerbet malzemelerini koyup çırpın 1.
- Fırından çıkan kek ılındıktan sonra üzerinde kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün 1.
- Frambuaz sosu için; küçük bir tencereye frambuazı, suyu, toz şekeri koyup kaynatın ve 5 dakika kaynatın 1.
- Nişastayı az su ile karıştırdıktan sonra kaynamakta olan frambuazın üzerine dökün ve çırpma teliyle karıştırın 1.
- Kaynatıp tel süzgeçten geçirin ve soğutun 1.
- Trileçenin üzerine frambuaz sosunu yayın ve servis tabağına alın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: