Trileçe yapmak için gerekli malzemeler: Keki için: 5 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1,5 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya. Sütlü şerbeti için: 3,5 su bardağı süt; 3 yemek kaşığı toz şeker; 200 ml sıvı krema. Karamel sosu için: 1 çay bardağı şeker; 1 yemek kaşığı tereyağı; 200 ml sıvı krema. Üzeri için: 1 paket krem şanti. Trileçe yapımı: 1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. 2. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatula ile karıştırın. 3. Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün ve 170°C fırında 25-30 dakika pişirin. 4. Süt, şeker ve kremayı karıştırıp şeker eriyince ocaktan alın. 5. İlk sıcaklığı geçen keki çatalla delikler açarak hazırladığınız şerbetle buluşturun. 6. Ayrı bir tavada hazırlayıp soğuttuğunuz karamel sosunu tatlının üzerine dökün. 7. Soğumuş olan trileçeyi dilimleyin ve servis edin. Trileçe tarifinde genellikle krem şanti kullanılmaz, ancak modern tariflerde karamelin altına ince bir krem şanti tabakası eklenebilir.