Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Frambuaz, taze olarak tüketilebildiği gibi, reçel, marmelat, pasta ve tatlı yapımında da sıklıkla kullanılır 25. Ayrıca, smoothie, milkshake veya meyve suyu şeklinde içeceklerde kullanılarak ferahlatıcı ve besleyici bir seçenek sunar 2.
Ancak, frambuazın salisilatlar ve oksalatlar içerdiğini, bu nedenle bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar ve böbrek taşı riskini artırabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir 3. Ayrıca, lif açısından zengin olduğu için fazla tüketilmesi mide sorunlarına yol açabilir 3.
Herhangi bir sağlık durumu veya düzenli ilaç kullanımı varsa, frambuaz tüketmeden önce doktora danışılması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: