• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Folyoya sarılı balık pişer mi?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • PişirmeYöntemleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, folyoya sarılı balık pişer.
    Folyoya sarılı balık pişirme yöntemi, balığın kendi suyunda pişerek daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 5. Bu yöntem için genellikle şu adımlar izlenir:
    1. Balık temizlenir ve limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edilir 5.
    2. Balığın içine taze otlar yerleştirilir 5.
    3. Balık, folyoya sıkıca sarılır 5.
    4. Folyoya sarılı balık, önceden ısıtılmış fırında veya ızgarada pişirilir 5.
    Fırında folyoya sarılı balık pişirme süresi, balığın türüne ve büyüklüğüne göre değişmekle birlikte genellikle 200 derecede 40-45 dakika arasında pişer 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lezzetlikokular.blogspot.com
        1
      2. 2
      3. nefisyemektarifleri.com
        3
      4. balikcinizeser.com
        4
      5. telefonhaber.com
        5
    • Fırında balık pişirirken nelere dikkat edilmelidir?

    • Folyo yerine başka hangi malzemeler kullanılabilir?

    • Balığın lezzetini artırmak için hangi otlar kullanılabilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Balık ızgara yaparken hangi ısıda pişer?

    Balık ızgara yaparken orta-yüksek ısı kullanılması önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    5 kaynak

    Fırında balık en güzel nasıl pişirilir?

    Fırında balığın en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler: Fırında Çipura: Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz ile hazırlanan sos, balığın üzerine sürülür. Fırında Levrek: Kırmızı soğan ve domates ile birlikte pişirilir. Fırında Somon: İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Fırında Uskumru: Patates ve soğan dilimleri ile birlikte sunulur. Fırında Sardalya: Soslanıp pişirildikten sonra hemen tüketilmelidir. Fırın performansı farklılık gösterebileceği için pişirme süresi değişebilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    • Balık
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    Balık en iyi hangi ateşte pişer?

    Balık, farklı pişirme tekniklerine göre çeşitli ateş türlerinde en iyi şekilde pişer: Izgara: Özellikle yağlı balıklar için uygundur. Fırın: 160-250 derece arasında değişen ısılarda pişirilebilir. Tava: Kızartma işlemi, yüksek ısıda (165 dereceden fazla) yapılmalıdır. Buharda pişirme: En sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Balığın taze olması, pişirme sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • PişirmeSıcaklığı
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"6l6z0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Ffolyoya-sarili-balik-piser-mi-1456340171%3Flr%3D213%26ncrnd%3D77089","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9705743121756008792","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756008793639904-1210524846704832370-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-283-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6l6zw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"6l6z1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6l6zw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"6l6z2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Evet, folyoya sarılı balık pişer.**\n\nFolyoya sarılı balık pişirme yöntemi, balığın kendi suyunda pişerek daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar [```5```](https://www.telefonhaber.com/folyo-ile-balik-pisirme/). Bu yöntem için genellikle şu adımlar izlenir:\n\n1. Balık temizlenir ve limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edilir [```5```](https://www.telefonhaber.com/folyo-ile-balik-pisirme/).\n2. Balığın içine taze otlar yerleştirilir [```5```](https://www.telefonhaber.com/folyo-ile-balik-pisirme/).\n3. Balık, folyoya sıkıca sarılır [```5```](https://www.telefonhaber.com/folyo-ile-balik-pisirme/).\n4. Folyoya sarılı balık, önceden ısıtılmış fırında veya ızgarada pişirilir [```5```](https://www.telefonhaber.com/folyo-ile-balik-pisirme/).\n\nFırında folyoya sarılı balık pişirme süresi, balığın türüne ve büyüklüğüne göre değişmekle birlikte genellikle 200 derecede 40-45 dakika arasında pişer [```1```](https://lezzetlikokular.blogspot.com/2013/06/firinda-folyoya-sarili-somon-baligi-6.html)[```2```](pembecikolata.blogspot.com/2009/05/folyoda-balik.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://lezzetlikokular.blogspot.com/2013/06/firinda-folyoya-sarili-somon-baligi-6.html","title":"Serpil'in Mutfağı...","shownUrl":"https://lezzetlikokular.blogspot.com/2013/06/firinda-folyoya-sarili-somon-baligi-6.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"pembecikolata.blogspot.com/2009/05/folyoda-balik.html","title":"Pembe Çikolata: Folyoda Balık","shownUrl":"pembecikolata.blogspot.com/2009/05/folyoda-balik.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.nefisyemektarifleri.com/mangalda-folyoya-sarili-levrek/","title":"Mangalda Folyoya Sarılı Levrek - Nefis Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.nefisyemektarifleri.com/mangalda-folyoya-sarili-levrek/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://balikcinizeser.com/balik-kulturu/balik-nasil-pisirilir/","title":"Balık Nasıl Pişirilir? – Balıkçınız Eser","shownUrl":"https://balikcinizeser.com/balik-kulturu/balik-nasil-pisirilir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.telefonhaber.com/folyo-ile-balik-pisirme/","title":"Folyo Ile Balık Pişirme – Telefon Haber","shownUrl":"https://www.telefonhaber.com/folyo-ile-balik-pisirme/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Folyoya sarılı balık pişer mi?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Fırında balık pişirirken nelere dikkat edilmelidir?","url":"/search?text=F%C4%B1r%C4%B1nda+bal%C4%B1k+pi%C5%9Firme+p%C3%BCf+noktalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Folyo yerine başka hangi malzemeler kullanılabilir?","url":"/search?text=Folyo+yerine+bal%C4%B1k+pi%C5%9Firirken+ne+kullan%C4%B1labilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Balığın lezzetini artırmak için hangi otlar kullanılabilir?","url":"/search?text=Folyoya+sar%C4%B1l%C4%B1+bal%C4%B1k+i%C3%A7in+otlar&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Folyoya+sar%C4%B1l%C4%B1+bal%C4%B1k+pi%C5%9Fer+mi%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9705743121756008792","reqid":"1756008793639904-1210524846704832370-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-283-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756008793639904-1210524846704832370-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-283-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6l6zw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"6l6z3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gastromanya.com/hangi-balik-nasil-pisirilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.obilet.com/hangi-balik-nasil-pisirilmeli/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.trilyerestaurant.com/ilginc-bilgiler/baligi-nasil-pisirelim/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemektebalikvar.com/nasil/izgara-balik-yapmanin-ipuclari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/balik-pisirme-yontemleri?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/balik-izgara-yaparken-hangi-isida-piser-4266175440","header":"Balık ızgara yaparken hangi ısıda pişer?","teaser":"Balık ızgara yaparken orta-yüksek ısı kullanılması önerilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/firinda-balik-tarifleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://luccabythesea.com/firinda-balik-nasil-pisirilir-firinda-balik-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.n11.com/yemek/bugun-ne-pisirsem/firinda-balik?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/firinda-balik?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/bunlari-bilelim-firinda-balik-pisirmenin-puf-noktalari-ve-pisirme-cesitleri/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-balik-en-guzel-nasil-pisirilir-1624717479","header":"Fırında balık en güzel nasıl pişirilir?","teaser":"Fırında balığın en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler: Fırında Çipura: Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz ile hazırlanan sos, balığın üzerine sürülür. Fırında Levrek: Kırmızı soğan ve domates ile birlikte pişirilir. Fırında Somon: İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Fırında Uskumru: Patates ve soğan dilimleri ile birlikte sunulur. Fırında Sardalya: Soslanıp pişirildikten sonra hemen tüketilmelidir. Fırın performansı farklılık gösterebileceği için pişirme süresi değişebilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"Balık"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/balik-pisirme-yontemleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek/firinda-balik-kac-derecede-piser-turbo-fanli-elektrikli-ve-ankastre-firinda-balik-kac-derecede-pisirilir-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.obilet.com/hangi-balik-nasil-pisirilmeli/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/balik-pisirme-yontemleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baliklar.gen.tr/balik-en-iyi-hangi-sicaklikta-pisirilir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/balik-en-iyi-hangi-ateste-piser-3644571619","header":"Balık en iyi hangi ateşte pişer?","teaser":"Balık, farklı pişirme tekniklerine göre çeşitli ateş türlerinde en iyi şekilde pişer: Izgara: Özellikle yağlı balıklar için uygundur. Fırın: 160-250 derece arasında değişen ısılarda pişirilebilir. Tava: Kızartma işlemi, yüksek ısıda (165 dereceden fazla) yapılmalıdır. Buharda pişirme: En sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Balığın taze olması, pişirme sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesicakligi","text":"PişirmeSıcaklığı"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6l6zw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"6l6z4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6l6zw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"6l6z5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6l6zw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}