Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fit bir kahvaltı için aşağıdaki öneriler dikkate alınabilir:
- Protein Kaynakları: Yumurta, yoğurt, peynir, fındık ezmesi veya bitkisel protein tozları gibi protein içeren gıdalar tüketilmelidir 34.
- Tahıllı Gıdalar: Tam tahıllı ekmek, yulaf ezmesi veya çavdar ekmeği gibi lif ve kompleks karbonhidratlar açısından zengin gıdalar tercih edilmelidir 34.
- Meyve ve Sebzeler: Vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin meyve ve sebzeler, örneğin avokado, ıspanak, domates eklenmelidir 23.
- Sağlıklı Yağlar: Fındık, badem, avokado gibi sağlıklı yağlar enerji sağlar ve doygunluk hissini artırır 4.
- Sıvı Tüketimi: Çay, bitki çayları, su veya taze sebze ve meyve suları tüketilerek yeterli sıvı alımı sağlanmalıdır 3.
Kahvaltıda yüksek şekerli gıdalardan ve rafine şeker içeren yiyeceklerden kaçınılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: