Buradasın
Fırında kefal en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kefal pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Hazırlık: Kefaller temizlenip yıkandıktan sonra üzerine bıçak ile kesik atılır 12.
- Tepsinin Hazırlanması: Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir 24.
- Malzemelerin Dizilimi: Tepsiye halka halka doğranmış soğanlar ve havuçlar yerleştirilir 124.
- Balıkların Yerleştirilmesi: Kefaller, soğanların üzerine dizilir 24.
- Soslama: Balıkların üzerine kekik, limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir 24.
- Pişirme: Tepsinin üzeri yağlı kağıtla kapatıldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişirilir 124.
- Son Aşama: Folyo alınarak balıkların üstlerinin de kızarması sağlanır 1.
Malzemeler:
- 1 kg kefal balığı 15;
- 1 adet soğan 15;
- 2 adet havuç 15;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- Kekik, pul biber ve tuz 15.
Kefal, kirli ve bulanık sularda yaşayabildiği için güvenilir yerlerden alınmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: