Buradasın
Fırında ıspanaklı çırpma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında ıspanaklı çırpma yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram ıspanak 3;
- 2 adet taze soğan 3;
- 2 su bardağı un 3;
- 2 su bardağı su 3;
- Tuz 3;
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için) 3;
- Zeytinyağı (üzeri için) 3.
Yapılışı:
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın ve süzgeçte fazla suyunu süzün 13.
- Taze soğanları da ince doğrayın ve ıspanaklarla karıştırın 13.
- Ayrı bir kapta un ve suyu boza kıvamına gelene kadar çırpın, tuz ekleyin 13.
- Yağlanmış fırın tepsisine, hazırladığınız hamurun büyük kısmını döküp tabana yayın 13.
- Üzerine ıspanak ve taze soğan karışımını eşit şekilde yayın 13.
- Kalan hamuru da ıspanakların üzerine dökün, ancak tamamen örtmemeye dikkat edin 13.
- Yumurta sarısı ile zeytinyağını karıştırıp çırpmanın üzerine sürün 13.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin 13.
- Fırından aldıktan sonra dinlendirip dilimleyerek servis edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: