Buradasın
Fırında ıspanaklı çırpma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında ıspanaklı çırpma yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram ıspanak 1;
- 2 adet taze soğan 1;
- 2 su bardağı un 1;
- 2 su bardağı su 1;
- Tuz 1;
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için) 1;
- Zeytinyağı (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın ve süzgeçte fazla suyunu süzdürün 13.
- Taze soğanları da incecik doğrayın ve ıspanaklarla birlikte geniş bir kasede harmanlayın 13.
- Ayrı bir kapta un ve suyu çırparak boza kıvamında bir hamur elde edin 13.
- Karışım pürüzsüz hale geldiğinde tuzunu ekleyip karıştırın 13.
- Yağlanmış yuvarlak ve geniş bir fırın tepsisine, hazırladığınız sıvı hamurun büyük kısmını dökerek tabana eşit şekilde yayın 13.
- Üzerine ıspanak ve taze soğan karışımını dökün ve her yere eşit dağılmasını sağlayın 13.
- Kalan hamuru da ıspanakların üzerine dökün, ancak tamamen örtmemeye dikkat edin 13.
- Yumurta sarısı ile zeytinyağını karıştırıp çırpmanın üzerine fırça yardımıyla sürün 13.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü nar gibi kızarana kadar yaklaşık 30–40 dakika pişirin 13.
- Fırından aldıktan sonra kısa bir süre dinlendirin 13.
- Dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: