Buradasın
Fırıncı karısı pidesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırıncı karısı pidesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 bardak ılık süt 1
- 1 bardak ılık su 1
- Yarım paket yaş maya 1
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- Aldığı kadar un 1
- İç harcı için: kıyma, soğan, domates, yeşil biber, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar peyniri 12
Yapılışı:
- Ilık su, yaş maya ve toz şeker yoğurma kabına alınıp maya eritilir 1.
- Üzerine süt, tuz ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur 1.
- Hazırlanan hamurun üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır 1.
- Bir tavaya sıvı yağ alınıp ısıtılır 1. Yemeklik doğranmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur 1.
- Kavrulan soğanın üzerine kıyma ve ince doğranmış biberler eklenip kavurmaya devam edilir 1.
- Kıyma kavrulup suyunu çekince üzerine kabuğu soyulup küp şeklinde doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsak eklenir 1.
- Domatesler pişince tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır 1. İnce kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır 1.
- Mayalanan bezelere bölünür ve merdane yardımıyla oval şekilde açılır; ortasına iç malzeme yerleştirilip kenarları içe doğru kapatılarak pide şekli verilir 1.
- İçe doğru kapatılan hamurun üzerine fırça ile biraz su sürülür 1.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında hamur hafif pembeleşinceye kadar pişirilir 1.
- Pişen pidelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilip tekrar fırına sürülür 1. Kaşar eriyince fırından alınıp sıcak olarak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: