Filtre kahve hazırlamak için gerekli malzemeler:
Hazırlanış aşamaları:
- Öğütme: Taze çekirdekleri orta derecede ince olacak şekilde öğütün 1. Öğütme boyutu, demleme yöntemine göre ayarlanmalıdır 1.
- Su ısıtma: Demleme işlemine başlamadan önce suyu 90-96 derece arasında ısıtın 12.
- Demleme: Seçtiğiniz demleme yöntemine uygun olarak filtreye önceden ısıtma işlemi uygulayın 1. Daha sonra filtreye öğütülmüş kahveyi ekleyip yavaşça sıcak suyu üzerine dökmeye başlayın 1. Pour-over ve drip metodunda suyun eşit dağılmasına dikkat ederek dairesel hareketlerle dökün 1.
- Bekletme ve servis: Su tamamen filtrelenip kahveniz demlendikten sonra belirlenen süre kadar bekletin; genellikle bu süre 3-4 dakika arasındadır 1. Ardından filtre kahvenizi fincana alarak servis edebilirsiniz 1.
Filtre kahve hazırlamanın ayrıca French press ve moka pot gibi farklı yöntemleri de vardır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: