• Buradasın

    Fetir yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fetir yemeği iki farklı tarifle yapılabilir:
    1. Bazlama (Fetir) Tarifi:
      • Malzemeler: 7,5 su bardağı un, 1 paket yaş maya (42 gr.), 1 silme yemek kaşığı tuz, 4 su bardağı ılık su 1.
      • Yapılışı: Tüm malzemeler yoğrulur ve sert olmayan bir hamur elde edilir 1. Mayalanması için bekletilir (yaklaşık bir saat) 1. Bir kaseye su konur ve hamurları açmak için kullanılır 1. Tava kızdırılır, hamur açılıp önlü arkalı pişirilerek sıcak servis yapılır 1.
    2. Iğdır Fetiri Tarifi:
      • Malzemeler: 400 gr tereyağı, 250 gr şeker, 7 su bardağı un, 40 gr kuru maya, 1 tutam tuz, 250 gr yoğurt, 2 yumurta 2.
      • Yapılışı: ½ bardak sütte maya ezilir 2. 6 bardak una tuz ve maya eklenerek geri kalan sütle kulak memesinden yumuşak hamur hazırlanır ve mayalanmaya bırakılır 2. Diğer tarafta yağ eritilir, una ilave edilip kavrulur 2. Pembeleşince şeker eklenir ve çok az su dökülerek yumuşak bir hamur haline getirilir 2. İçi bir tarafta soğutulurken, mayalanan hamur yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır 2. Bezeler elle biraz açıldıktan sonra iç konulup tekrar beze haline getirilir 2. Tekrar elle 1 cm kalınlığında açılarak üstüne yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürülür ve tandıra yapıştırılır 2. Kızarınca alınır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fetir hangi yöreye ait?

    Fetir, Kars, Ardahan, Posof, Artvin ve Iğdır yörelerine ait bir tatlıdır.