Fetir yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ılık süt; 1 yumurta; 1,5 su bardağı sıvı yağ (yarısı tereyağı olacak); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 paket maya; Un. Yapılışı: 1. Geniş bir kaba tüm malzemeleri koyun, en son mayayı ekleyin ve elinizle karıştırın. 2. Malzemeler karıştıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyin, hamur yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. 3. Hamuru mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın, silindir şeklinde yuvarlayın. 5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. Fetir, tereyağı veya ceviz gibi malzemelerle hazırlanabilir ve hem yemek olarak hem de tatlı olarak tüketilebilir.