Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fermante ve probiyotik kavramlar farklı anlamlar taşır.
Fermantasyon, besinlerin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar tarafından çürütülmesi işlemidir 1. Bu süreç, besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlar ve vitamin ile mineral gibi sağlığa yararlı maddelerin üretimini artırır 13.
Probiyotikler ise, vücudumuzda özellikle bağırsak sistemine fayda sağlayan canlı mikroorganizmalardır 5. Probiyotikler, sindirim sisteminin düzenlenmesine, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve genel sağlık durumunun iyileştirilmesine yardımcı olur 5.
Dolayısıyla, fermente gıdalar probiyotiklerin bir kaynağı olabilir ancak her fermente gıda probiyotik değildir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: