Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi probiyotik hammaddesi olarak kabul edilebilecek bazı besinler şunlardır:
- Yoğurt ve kefir: Laktik asit bakterilerinin fermantasyonu ile elde edilen bu besinler, bağırsaklardaki iyi bakterileri destekleyerek sindirimi kolaylaştırır 34.
- Turşu: Özellikle lahana ve salatalık turşusu, probiyotik açısından zengindir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine katkıda bulunur 34.
- Peynir: Mozzarella, cheddar ve gouda gibi doğal olarak fermente edilmiş peynirler, bağırsak sağlığı için faydalı bakteriler içerir 34.
- Elma sirkesi: Fermente edilerek üretilen elma sirkesi, probiyotik içeriği ile sindirimi destekler ve bağırsak sağlığını korur 23.
- Prebiyotikler: Özellikle inülin, soğan, sarımsak, pırasa ve yer elması gibi gıdalarda bulunur ve probiyotiklerin bağırsaklarda çoğalmasını destekler 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: