Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fener kavurma tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy fener balığı 1
- 3 çorba kaşığı tereyağı 1
- 10 adet arpacık soğan 1
- 10 adet haşlanmış mantar 1
- 4 adet sivri biber 1
- 10 adet kiraz domates 1
- 2 çorba kaşığı soya sosu 1
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1
- 1 tatlı kaşığı kekik (üzeri için) 1
Yapılışı:
- Fener balıklarından fileto çıkarıp, kuşbaşı doğrayın 1.
- Tereyağını tavada eritip önce balığı, daha sonra arpacık soğan ve mantarları ilave edin 1. Birlikte iyice soteleyin 1.
- Doğradığınız sivri biberi ekleyerek 5 dakika daha pişirin 1.
- Domates, soya sosu ve pul biberi ilave edin 1. Domateslerin dağılmamasına özen göstererek hafifçe karıştırın 1.
- Üzerine kekik serperek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: