Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fener kavurma yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilo fener balığı fileto 3;
- 1 soğan 3;
- 1 dolmalık sarı biber 3;
- 3 sivribiber 3;
- 50 gr yeşil zeytin 3;
- 4 diş sarımsak 3;
- 1 limon 3;
- yarım demet maydanoz 3;
- 1 çorba kaşığı soya sosu 3;
- 1 çay kaşığı taze biberiye 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- 1 çay kaşığı safran 3;
- 5 kiraz domates 3.
Yapılışı:
- Fener balığını ufak parçalara doğrayın 3.
- Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın 3.
- Maydanozları da kıyın 3.
- Domatesleri yıkayıp ikiye bölün 3.
- Biberleri temizleyip doğrayın 3.
- Taze biberiye, dilimlenmiş yeşil zeytin, soya sosu, kekik ve safranı bir kasede karıştırın 3.
- Tereyağını tavada eritip soğan, sarımsak, biberler ve balık etlerini kavurun 3.
- Domates ve sosu ekleyip 10 dakika daha kavurun 3.
- Ocaktan alıp kıyılmış maydanozla tatlandırın 3.
- Limon dilimleriyle süsleyip sıcak servis yapın 3.
Ayrıca, fener kavurma tarifi için şu siteler de kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: