• Buradasın

    Fasulye Plaki hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fasulye pilaki, Türk mutfağına ait bir yemektir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fasulye plaki nasıl yapılır?

    Fasulye Pilaki Tarifi: Malzemeler: - 2 su bardağı kuru fasulye - 1 demet kum havucu - 7-8 diş sarımsak - 1 soğan - 2 domates - 3-4 sivri biber - 1 çay kaşığı kırmızıbiber - 1 kahve fincanı zeytinyağı - 2 patates - 1 kereviz ve yaprakları - 1 demet maydanoz - 1 tatlı kaşığı tozşeker - Tuz - Karabiber Yapılışı: 1. Kuru fasulyeleri bir gün önceden ıslatın. 2. Havuçları yeşilliklerinden ayırıp yıkayın ve zar şeklinde doğrayın. 3. Sarımsakları ve soğanı ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. 4. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. 5. Sivribiberleri ince ince doğrayın. 6. Patates, kereviz ve yapraklarını temizleyip yıkayın ve zar şeklinde doğrayın. 7. Maydanozu yıkayıp kıyın. 8. Fasulyeleri iyice yıkayıp bir tencereye alın. 9. Domates, biber, sarımsak, soğan, havuç, karabiber, zeytinyağını ve yeterince sıcak suyu fasulyeye ekleyip pişirmeye başlayın. 10. Fasulye ve havuçlar yarı yarıya piştiğinde patates, kereviz, yaprakları ve maydanozu ilave edin. 11. Son olarak tuz ve tozşeker serpin. 12. Tüm malzemeler pişince ocaktan alın. 13. Sıcak ya da soğuk servis yapın.