• Buradasın

    Fasulye Plaki hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming clay dish of fasulye pilaki, filled with white beans, tomatoes, and parsley, sits on a rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen, with a copper pot and fresh herbs nearby.
    Fasulye pilaki, Türk mutfağına ait bir yemektir 134.
    Ayrıca, Ermeni mutfağında da fasulye pilaki yapıldığı bilinmektedir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fasulye plaki nasıl yapılır?

    Fasulye pilaki yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı bombay fasulyesi (iri fasulye); 2 adet kuru soğan; 3 diş sarımsak; 1 adet havuç; 1 adet patates; 1/2 su bardağı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 5 adet kesme şeker; 5 su bardağı su; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. 2. Ertesi gün fasulyeleri, üstü geçecek kadar suyla haşlayın. 3. Kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın, patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve havucu yarım halka şeklinde doğrayın. 4. Zeytinyağını bir tencereye alın, yağ ısındıktan sonra soğan ve sarımsakları ilave edin. 5. Soğanlar pembeleşene dek kavurun, ardından salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 6. Havuç, patates, tuz ve şekeri ilave edin, birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika, havuç ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 7. Havuç ve patates yumuşayıp piştiğinde haşlanmış fasulyeleri ilave edin, birkaç kez karıştırın ve yaklaşık 10 dakika daha pişmeye bırakın. 8. Tencerenin altını kapatın ve pilakiyi tencerenin içerisinde kendi kendine soğumaya bırakın. 9. Pilaki soğuduktan sonra servis tabağına alın, üstüne ince ince doğranmış maydanozları serpin ve soğuk olarak servis edin.